Top 10 cele mai bune destinatii turistice din 2018, conform Lonely Planet

Publicatia “Best in Travel 2018” a Lonely Planet ofera clasamentul asteptat al celor mai bune destinatii care ar trebui sa faca parte din lista de dorinte a fiecarui calator pentru anul viitor. Cea mai populara companie in ghiduri de turism tocmai a publicat selectia celor mai bune 10 tari, orase, regiuni si destinatii accesibile pe care expertii Lonely Planet le recomanda calatorilor pentru anul 2018.

Expertii acestui editorial aleg Chile drept cea mai buna destinatie din 2018; Sevilla, cel mai bun oras; Belfast si Coasta Causeway, in Irlanda de Nord, cea mai buna regiune si Tallinn, cel mai accesibil.

Chile ocupa locul intai ravnit ca cea mai buna tara pentru a calatori in 2018, in timp ce Sevilla este orasul numarul unu de vizitat anul urmator; orasul spaniol este urmat de Detroit, in SUA, si capitala australiana adesea uitata, Canberra. Regiunea numarul unu Best of Travel 2018 este Belfast si Coasta Causeway, in Irlanda de Nord, cu Alaska si Alpii Julieni din Slovenia completand primele trei locuri. Tallinn, in Estonia, a fost incoronat ca destinatia cu cel mai bun raport pret-calitate din 2018, urmat indeaproape de Lanzarote si Arizona, in Statele Unite.

Alegerea destinatiilor care alcatuiesc selectia anuala a Lonely Planet este un proces gandit in care jurnalistii si calatorii de la Lonely Planet ofera sute de sugestii pentru destinatii pe care nimeni nu ar trebui sa le rateze in toate locurile pe care le-au vizitat in cursul anului precedent. Pe baza sugestiilor lor, o echipa de experti in calatorii creeaza o lista de finalisti, aplicand criterii cum ar fi interesul actual al fiecarei destinatii, asteptarile pe care le genereaza si “factorul surprinzator” pentru a decide continutul anuarului de calatorie. Destinatiile selectate trebuie sa indeplineasca criterii specifice cum ar fi organizarea unui eveniment special in cursul anului urmator, oferirea de noutati calatorilor sau faptul ca echipa de experti considera ca este o destinatie nedeterminata si recomanda cititorilor sa o viziteze.

Top 10 tari Best in Travel 2018
1. Chile. 2. Coreea de Sud. 3. Portugalia. 4. Djibouti. 5. Noua Zeelanda. 6.Malta. 7. Georgia. 8. Mauritius. 9. China. 10. Africa de Sud

Top 10 orase Best in Travel 2018
1. Sevilla, Spania. 2. Detroit, SUA 3. Canberra, Australia. 4. Hamburg, Germania. 5. Kaohsiung, Taiwan. 6. Anvers, Belgia. 7. Matera, Italia. 8. San Juan, Puerto Rico. 9. Guanajuato, Mexic. 10. Oslo, Norvegia.

Top 10 regiuni Best in Travel 2018
1. Belfast si coasta Causeway, Irlanda de Nord. 2. Alaska, Statele Unite ale Americii 3. Alpii Julieni, Slovenia. 4. Languedoc-Roussillon, Franta. 5. Peninsula Kii, Japonia. 6. Insulele Eoliene, Italia. 7. Sudul SUA. 8. Lahaul si Spiti, India. 9. Bahia, Brazilia. 10. Parcul National Los Haitises, Republica Dominicana.

Top 10 destinatii de calitate-pret
1. Tallin, Estonia. 2. Lanzarote, Spania. 3. Arizona, Statele Unite ale Americii 4. La Paz, Bolivia. 5. Polonia. 6. Essaouira, Maroc. 7. Regatul Unit. 8. Baja California, Mexic. 9. Jacksonville, Florida, SUA 10. Hunan, China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *